Ladies' Handbagstory burch 2011Christian Louboutin Discountchanel handbags for saleasics onitsuka tigerPrada Handbags 2010leather handbagshermes handbagsnew balance 574new balance outlet

Günümüzde Tibet'te İnsan Hakları

Kategori Kategori: Tibet Hakkında | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 625 Okunma | Yazar Yazan: demo | 09 Şubat 2008 16:20:01

Günümüzde Tibet'te İnsan Hakları

Mao Zedung'un 1976'nın Eylül ayındaki ölümü, Çin politikalarında değişikliğe neden oldu. Değişme, ekonomide liberalleşme ve politikada daha çok açık olma hakkındaydı. Siyasi mahkumlarla ilgili kanunlara bile esneklik getirildi. Fakat liberalleşme ve bu açıklık politikası Tibet'teki politik özgürlüğe karşı olan tutumu etkilemedi. Eylemcilerin kitleler halinde tutuklanması 1982, 1987 ve 1988 yıllarında da devam etti. 1990 yılında Çin, sıkıyönetim yasasının kaldırıldığını ilan etti ve Çin'den gelen Avusturyalı ilk insan hakları delegasyonunun 1991 yılının Temmuz ayında Tibet'i ziyaret etmesine izin verildi. Oysa ki sıkıyönetim yasası sadece kağıt üzerinde kaldırılmıştı, uygulamada hala devam ediyordu. Uluslararası Genel Af Örgütü, 1991'deki raporunda polisin ve güvenlik güçlerinin keyfi tutuklama yaptığı ve sanıkları sorgulamadan gözaltına aldıklarını belirtti.

Keyfi tutuklamalar, sanığı hiç kimseyle görüşmesine izin vermeksizin gözaltına almalar, aniden ortadan yok olmalar, idamlar, hapishane işkenceleri Tibet'te oldukça yaygın. Orada hareket etme özgürlüğü bile yok.

 | Puan: Henüz oy verilmedi / 0 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


EN ÇOK OKUNANLAR

SON YORUMLAR


 
İLETİŞİM:  meliheris@fotogezgin.com